Met het boek Fris Frituren bij de hand is het geen probleem om een compleet frituurdiner samen te stellen. De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken groenten, vis, vlees, specials en zoet. Daarnaast doet Angela Prins saussuggesties. Fris Frituren is voorzien van een uitgebreide index. Inspiratie voor haar smaakmakende creaties vond Prins in alle windstreken van de wereld. Het meest Nederlands vindt ze zelf haar haringrecept. Angela verklaart: “De grenzen voor nieuwe haring worden met dit recept verlegd. Een gefrituurde haring, wie had dat gedacht?” Verder zegt ze over haar keuze voor frituren: “Afgezien van een frietmaaltijd, wordt een frituurtje het meest gegeten als snack. Veel minder vaak als een serieus onderdeel van een dagelijks menu. En dat terwijl we dol zijn op een krokant dingetje en dit in restaurantgerechten juist bewonderen! Omdat het frituren van etenswaren veelzijdiger is dan vaak gedacht wordt, willen wij met dit boek een lans breken voor het vaker culinair inzetten van de frituurtechniek in de keuken. Want juist in combinatie met gestoomd, gekookt, gepocheerd en gebakken gerechten, zorgt iets knapperigs samen met die speciale smaak van de frituur, voor een heel bevredigende smaak.” Haar boek, zegt Angela, is dan ook bedoeld als een “Ode aan de Frituur”. Om je te verleiden vind je hieronder een paar recepten uit het boek als voorbeeld.